egypt travel tours vacation grouptrips
egypt travel tours vacation grouptripsegypt travel tours vacation grouptrips
Privé Tours en Groepsreizen door het Oude Egypte
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
egypt travel tours vacation grouptrips
REIS INFORMATIE

Het is altijd belangrijk om de volgende punten even door te nemen VOORDAT je op vakantie gaat.

Reispapieren

Uiteraard is een geldig paspoort vereist. Op de dag van je vertrekt uit Egypte moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn!! De voorwaarden willen nog weleens wijzigen. Houdt deze voorwaarden in de gaten dmv het controleren van het internet, of klik HIER.Voor Egypte is een visum nodig. Het visum kun je kopen op het vliegveld meteen als je aankomt bij een bankfiliaal (kosten ongeveer € 15,-)

Vaccinaties

Inentingen zijn niet verplicht, maar het is aan te raden om een DTP prik te nemen (DTP boost). Veel mensen krijgen last van diarree, dus het is raadzaam om daar iets voor mee te nemen. Het water uit de kraan is niet drinkbaar, maar goedkoop mineraalwater is overal verkrijgbaar.

Geld

De officiele munt van Egypte is de Egyptisch Pond. De Pond is onderverdeeld in 100 Piaster. De koers voor Eg.Pond (EGP)-Euro is op te vragen bij het GWK.

Pinnen is in Egypte geen probleem met Nederlandse bankpasjes. Overal zijn wel pinautomaten aanwezig. Banken zijn gesloten op vrijdag en zaterdag.

Neem wel cash geld mee! Je zult cash moeten betalen voor de optionele excursies (als je deze niet van te voren hebt geboekt). Het is ook handig om cash geld te hebben voor het geval je wat wilt kopen gedurende de tocht. Je kunt ook geld wisselen bij diverse banken, en soms ook bij winkels en restaurants, maar deze geven je een heel slechte wisselkoers.

Let op: Het is niet mogelijk om met creditcards of pinpas te betalen aan boord van de Nijl Cruiser! Vergeet niet van te voren geld te pinnen!

Fooien

In Egypt, het geven van fooien is gebruikelijk. Het is verstandig om wat kleingeld bij te hebben voor deze situaties. Gedurende de tour geven we ook fooien aan de mensen die ons helpen bij de trip. Dit doen we door allemaal geld in de fooienpot te doen. Iedereen draagt evenveel bij (meestal ~ LE 250 per tour). De tourmanager betaalt hieruit alle 'werkers', de taxi's, gidsen, etc etc.

Het is verplicht om mee te doen met de 'pot'!! Vergeet dit niet als je gaan pakken en cash geld gaat pinnen/wisselen.

Taal

De hoofdtaal in Egypte is Arabisch (Egyptisch Arabisch dialect). De meeste mensen in Cairo, en andere grotere steden, spreken wel Engels. Buiten de grote steden zijn er niet veel mensen die Engels verstaan of spreken, buiten de toeristische plaatsen aan de Rode Zee.

Electriciteit

De Egyptische electriciteit is 220 volt. Let hierop en neem een adapter mee als je er een nodig denkt te hebben. De stekkers zijn hetzelfde als die in Nederland en België.

Religie

84% van de Egyptisch bevolking is Moslim en 15 % is Koptisch Christen.

Feiten & Nummers

Officiële naam: Arabische Republiek Egypte.
Hoofdstad: Cairo.
Officiële taal: Arabisch.
Bevolking: 63,6 miljoen.
Oppervlakte: 1.001.449 km².
Administratieve indeling: 26 provincies.
Hoogste punt: De berg Catherine van 2642 m.
Grootste rivier: De Nijl.
Godsdienst: Islam.
Vlag: Drie gelijke horizontale stroken rood boven wit midden en zwart onder. Op de witte strook staat de gouden adelaar afgebeeld.
Staatsvorm: Onbekend, na 30juni revolutie. Er is nu een tijdelijke interim regering.
Staatshoofd: Vooralsnog onbekend.
Munteenheid: Egyptische pond

Klimaat

De beste tijd om Egypte te bezoeken is gedurende de periode oktober t/m mei, wanneer de dagtemperaturen niet onder de 20 °C komen en de koudste nachttemperatuur niet lager is dan 10°C, met sporadisch regen.

Als je van plan bent om in de winter te komen, let er dan op dat de meeste huizen en hotelkamers geen verwarming hebben. Neem altijd een extra trui en jas mee. Sjaals kunnen ook best van pas komen in de koude periodes.

Zomertemperaturen zijn daarentegen weer erg hoog, zeker als je de droge hete lucht niet gewend bent. Temperaturen van boven de 40°C zijn niet zeldzaam!

sinai desert safari diving travel trip holiday dahab egypt sinai desert safari diving travel trip holiday dahab egypt

Respect

Het groeten van mensen

Als je iemand (of een group) voor het eerst ontmoet is het beste om de groet "Salaam Aleykoem" - "Vrede zij met jullie" - te zeggen. Het creeert een vriendschappelijkheid tussen jou en de persoon die je niet kent en het helpt om respect op te bouwen. Het is ook heel beleefd om hiermee te beginnen voordat je iemand wat gaan vragen of iemand direct aanspreekt.

Andere vormen van groeten zijn "SabaH al Gier" (met HARDE 'G') - goede morgen - "MissaH al Gier" - goede middag - of de terloopse versie "Izzajjak?" - hoe gaat het?

Als je weggaat, of als je antwoord op 'Salaam Aleykoem' kun je "Wa Essalaamoe Aleykoem", of simpeler "Maa Salaama" - "met vrede/gezondheid". Egyptenaren zeggen ook "bye bye".

Lachen

De meeste mensen waarderen een lach, en zo ook de Egyptenaren lachen als ze iemand voor de eerste keer zien. Mensen die niet lachen worden gezien als arrogant, onaardig, agressief, onvriendelijk, etc.

Echter, ben voorzichtig met het TE vriendelijk lachen, vooral als je een vrouw bent en met een Egyptische man spreekt, omdat ze dit heel makkelijk kunnen verwarren met het 'vrienden worden' of het vragen om aandacht die je waarschijnlijk niet wilt. Zelfs in man-man gesprekken moet je zeker niet TE vriendelijk doen, dit zou de weg vrij kunnen maken voor iemand om trachten te profiteren van je vriendelijkheid.

Gebruik altijd je gezonde verstand!Tone of voice

Most Egyptians tend to have a loud voice when they speak, which is common to some other countries in the region. They are not shouting, but you will know the difference.

Je mening uiten

Egypte is een overwegend Moslim land, dus probeer niet dingen te zeggen die gezien kunnen worden als een belediging voor de Islam of de Egyptische cultuur. Hetzelfde geldt voor het noemen van het 'Midden Oosten' als geheel. Het beste is gewoon om politieke en religieuze gesprekken niet te voeren, zeker niet met een Westers standpunt.

Dress code

Vrouwen en mannen zouden bescheiden kleding moeten dragen. Het wordt als oneerbiedig gezien tegenover de conservatieve bewoners om de toeristen te zien lopen in kleding die 'bloot' zijn zoals de schouders, rug en borst, behalve bij de stranden en binnen de hotels.

Normaal gesproken dragen de mensen meer 'westers' in de strandplaatsen, nachtclubs, sociale uitjes, huwelijken of bij sport beoefening, maar er zijn GEEN plaatsen waar nudisme of naturisme worden getolereerd!

Moskee etiquette

Ga niet een moskee binnen met enige vorm van schoeisel! Dus geen schoenen, sandalen, slippers, laarzen etc etc! Dit is namelijk heel erg onrespectvol. Doe ze altijd uit voordat je binnen gaat, omdat ze vuil van buiten naar binnen kunnen brengen. De moskee (een plaats van gebed) moet schoon zijn. Je kunt wel je sokken aanhouden.

Etiquette als iemand aan het bidden is

Tracht niet voor iemand langs te lopen die aan het bidden is. De reden hiervoor is dat mensen knielen voor God. Als je voor iemand staat of langs loopt lijkt het alsof ze voor jou knielen, wat een compleet en totaal taboe is volgens de basis principes van de Islam.
Het is overigens wel compleet acceptabel voor toeristen en Christelijke Egyptenaren om gewoon door te gaan met 'leven' (winkelen, eten, etc) gedurende de gebedstijden.

Openbare vertoning van affectie

Zoals de meeste landen in de Moslim wereld, het Midden Oosten en zelf enkele conservatieve niet-Moslim landen, wordt het niet getolereerd om affectie te tonen in het openbaar. Egyptenaren zijn conservatief en zaken zoals "zoenen in het openbaar" wordt gezien als beledigend, onbeleefd en oneerbiedig. Een openbare knuffel is minder beledigend, vooral als het gaat om een familielid die je al een tijdje niet hebt gezien.

Je zult zien dat mannen elkaar op de wang kussen als ze elkaar ontmoeten, zeker met vrienden en familie. Verwar dit niet met het mannelijke zoenen van de homo's in onze Westerse opinie. Sommige Egyptische mannen lopen zelfs arm in arm met hun goede vrienden. Ook dit heeft niets te maken met homosexualiteit.

sinai desert safari diving travel trip holiday dahab egypt sinai desert safari diving travel trip holiday dahab egypt

 

© BlueSky Holiday Design
2006-2013

Egypt Explore is deel van BlueSky Holiday Design